13 Haziran 2010 Pazar

COCO ÇAKIL





Dişi bir kedi için en önemli şeylerden biri parlak ve bakımlı tüylere sahip olmaktır. Bu bir kedi için göz ardı edilemez bir gerçektir. Gerçek bir dişi olabilmenin yolu ise tek kelime ile temizlikten geçer.

Herkes bana bakınca tüylerimin ne kadar uzun ve gür olduğunu söylüyor. Ayrıca parlaklıkları göz kamaştırıyor. Elbette öyle olacak ancak bu sanıldığı kadar kolay bir iş değildir.

Parlak ve göz alıcı tüylere sahip olmak zannedildiği gibi tamamen genetik bir özellik değildir ve sanılanın aksine kolay da bir iş değildir. Bunun için ilk önce yapmanız gereken şey, günde iki kere temizlenmektir.

Sabah: Uyanır uyanmaz yapmanız gereken şey nedir? Hayır, kuru mama tabağına koşturmayın lütfen bu belki karnınızı doyurup, size anlık bir tatmin sağlayabilir. Ama ya sonrası?

Prenses bir kedi olmak istiyorsanız, öncelikle sabah gözünüzü açtığınızda hemen ön patilerinizi ıslatın. Önce sağ pati ile, ardından sol pati ile yüzünüzü, saçlarınızı temizleyin. Ardından sağa ve sola dönerek tüm tüylerinizi sağlı sollu dil darbeleri ile güzelce fırçalayın. En sona kuyruğunuzu bırakın. Bu önemli ve titizlik gerektiren bir iştir. Kuyruğunuzu güzelce yandan, ardından önden arkaya, sonrasında ise arkadan öne doğru yalayın, temizleyin. Şimdi güne hazırsınız.

Öğlen: Sabah yemeğini yedikten sonra mutlaka taze su için. Su kabınızda akşamdan kalan su varsa, kabın yanında durun. Ev ahalisinden biri geçince, miyavlayarak taze su istediğinizi belirtin. Eğer bunu anlayamazsa ki
insanların pek çoğu bu konuda yetersizdir, kabın içine patilerinizi sokup suyu sağa sola sıçratın. Bu da yeterli gelmezse su kabını dökün. Mecburen yeni ve taze su koyacaklardır. Bu işlemi, gerekirse her gün yapın. Sonunda sabahları size taze su koymaları gerektiğini öğreneceklerdir. Kimi insanların geç öğrenebileceğini unutmayın. Sabırlı olun.

Taze suyunuzu içtikten sonra, mevsime göre kışın pencereye, yazın balkona veya bahçeye çıkın. Güneşlenin. Ancak yaz aylarında fazla güneşlenmeyin. Bunun ileride sağlık sorunlarına yol açtığı tespit edilmiştir. Güneşlenme için en uygun zaman bahar aylarıdır. Bahçe veya balkonda kendinizi güneşe emanet edebilirsiniz. Her zaman aynı pozisyonda güneşlenmeyin lütfen, bu amale denilen çok çirkin bir bronzluğa sebebiyet verebilir. Göbeğinizi de güneşe tutmayı unutmayın. Öğlen yemek yemeyin. Çok acıkırsanız, saksı çiçeklerinin yeşil olanlarını deneyebilirsiniz.

Akşam: Akşam yemeğini lütfen az alın. Mümkünse yaş mama tercih edin. Eğer, beslenme alışkanlığınız ev yemeklerinden yana ise, akşamları kesinlikle makarna, pilav almayın. Çok sakıncalı. Akşamları televizyon seyretmekten hoşlanıyorsanız, sakın abur cubur yemeyin. Evdekilerin ne yediğine aldırış etmeyin. Uyku zamanınızı iyi ayarlayın. Rahat bir gece uykusu dişi bir kedi için çok önemlidir. Eğer evde başka kedilerle yaşıyorsanız, mümkün olduğunca onlardan uzak yerlerde uyumayı tercih edin. Yattığınız yerin temiz olması çok önemli. Eğer kendinize ait bir yatağınız yoksa, yeni yıkanmış, katlanmış mis kokulu çamaşırların üzerini deneyebilirsiniz. Kendi yatağınız varsa, insanınıza bunun nevresimini haftada bir değiştirmesini öğretin. Öğrenemiyorsa onu protesto edin. Yatmadan önce mutlaka sabah yaptığınız gibi yüzünüzü ve gövdenizi temizleyin. Patilerinizi de yıkamayı unutmayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder